10.9.2018

Syyskuulumiset


Nyt on tullut aika taas päivittää blogia. Harrastusten parissa on ollut enemmän ilon hetkiä kuin vastoinkäymisiä, joten voisinpa jotain niistä jakaa täälläkin. Pentuja -sivulta löytyy syy ilolla odotettavaan kevääseen, silloin toivotaan Kartiosumun pentulaatikkoon peräti kahta pentuetta. Toivotaan että suunnitellut astutukset onnistuvat ja saadaan pennuntuoksuinen alkukesä. :)

Arki vilkkaan shelttipojan kanssa on ollut ihanaa. Tuo pikkumies on hurmannut koko perheemme touhukkaalla ja hellyttävällä olemuksellaan. Sisäsiisteysharjoittelu sujuu kuin itsestään, koska pikkumies tietää hyvin minne tarpeet tulee tehdä. Matotkin saavat siis olla rauhassa lattialla, mahtavaa. Chip on saanut sydänystäväkseen siskonsa Deean, joka shelttitytöistä jaksaa kaikkein parhaiten leikittää välillä riiviömäistä pikkuveljeään. Deea on osoittautunut oikeaksi helmeksi pennunhoidon(kin) saralla. 

Gigin kanssa on löydetty avaimet agilityn vauhdikkaaseen tekemiseen ja onnistumisia koetaan jokaisella treenikerralla. Tähän tarvittiin hieman mentaalivalmennusta ohjaajan suuntaan, jotta sain käännettyä aivot oikealle kanavalle. Niin huippu kouluttaja (ihana Mari Kaplas) meillä on, että hoksaa heti mihin pitää puuttua, jotta homma toimii. Pyritään siis päästämään irti virhekeskeisyydestä ja treenataan ilolla. :) Nemikin pääsi viimeksi hallille kausikorttivuorolla mukaan ja hienosti meni silläkin. Niin hienosti, että melkein mietin pitäisikö senkin kanssa vielä joskus kisaura korkata. 



Chip 8 viikkoa

Huolehtivan isosiskon viereen on hyvä 
illalla käpertyä nukkumaan


"Tytöt takariviin! Kuvaa mua!" -Chip linssilude 9 viikkoa

Jade 1 v 4 kk pääsi myös käymään kameran 
edessä ennen hirvenhaukkukauden alkua

9,5 viikkoa, ohjelmassa takapihan kiven valloitus

 Ensimmäinen vapaa seisotuskuva, ikää 10 viikkoa

Chipin täyttäessä 12 viikkoa tuli ensimmäisen rokotuksen aika. Yritin ottaa pojasta kuvaa eläinlääkärin luokse pääsyä odotellessamme, mutta alla laiha tulos. Pikkumies ei pysynyt hetkeäkään paikoillaan, kun kaikki mahdolliset nurkat piti tutkia. Ainoa pelottava juttu tuolla reissulla oli samaan odotustilaan tullut 46-kiloinen berninpaimenkoira, sitä täytyi ihmetellä turvallisen välimatkan päästä ja ohi mennessä se piti kiertää mahdollisimman kaukaa. :D


Chipin rokotuskäynnin tutkimuksia

12-viikkoinen turkiton poika alkaa muuttua koipeliiniksi

Koirakoulu Active Dogin seuraaville alkaville kursseille ilmoittautuminen avautui juuri, ja laitoinkin saman tien menemään Chipin anomuksen päästä oppilaaksi agilityyn valmistavalle kurssille. Tuota odotellessa aloitin jo treenilelujen askartelun, olen nimittäin vakaasti päättänyt, että tämän pojan kohdalla toimii namien lisäksi myös lelulla palkkaus. Eihän noista leluista järin kauniita tullut, mutta pääsenpähän eroon tarpeettomista kangaspaloista. Testileikki onnistui hyvin ja Chip tiesi heti mitä tuollaisilla köydenpätkillä ja namipussukoilla kuuluu tehdä. 

Askarteluja pikkusheltin harrastuksia varten

Tee-se-itse heitettävä namilelu vanhoista farkuista

Tuoreimpana kuulumisena muutama sananen Deean käyntiin pyörähtäneestä rally-tokon alo-avo tasoisesta ratatreenikurssista. Deean kanssa ei ole käyty yhtään rallykurssia, vaan liikkeitä on opeteltu omatoimisesti treenaamalla, enimmäkseen kotipihalla tai keittiössä. Keväällä ollaan viimeksi näitäkin yksittäisiä liikkeitä tehty. Ratatreeneihin mennään yleensä sitten, kun kaikki liikkeet on hallussa ja halutaan treenata kisanomaisesti kokonaista suoritusta. Siis yleensä. Itsehän jostain syystä ilmoitin ratatreenikurssille tuon häsläävän hyppyrotan, jonka kanssa kisaaminen ei ole vielä ollut ollenkaan suunnitelmissa. Ja kuinkas kävikään, neiti teki alokasluokan radan just eikä melkein, täysin ilman pienintäkään pistevähennystä ja hämmentyneenä sain käteeni tyhjän lomakkeen täydellä 100 pisteen tuloksella. Ehkä rallytokoa ei kannata vielä jättää pois Deean tulevista harrastussuunnitelmista... 

Enpä ole näin tyhjää ja täydellistä arvostelulomaketta
ennen käteeni saanutkaan. Deea <3

Deea-muru tähystyskivellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti