15.4.2018

Katkos blogihiljaisuuteen

Päivitelläänpä lopultakin hieman tilannetta pitkän tauon jälkeen. Viime vuoden loppu meni täysin harrastustouhuissa ja tulevaa suunnitellen. Doraa en vieläkään saanut muotovalioksi, sillä haukkukisoissa ei saatu hyvästä löydöstä ja esimerkillisestä pakenevan hirven seuraamisesta huolimatta seisontahaukkua käyntiin. Sijoituttiin kuitenkin Taivalkoskella järjestetyissä Marttahaukuissa (naispuolisille koiranohjaajille tarkoitettu kisa) sijalle 4. Kolme sertiä odottaa edelleen sitä yhtä käyttötulosta, saa nähdä yritetäänkö sitä edes enää. Jade ei ehtinyt vielä viime vuoden puolella koeikäiseksi, joten ensi syksynä ehkä startataan Jaden koekäynnit. Haukkutyöskentely oli syksyllä jo niin mallikasta kuin vain nuorella koiralla voi olla, joten lupaavalta vaikuttaa. 



Vuoden 2017 saldo shelttiosastolla oli aika laiha sekin. Deea käväisi joulukussa kahdessa messarin näyttelyssä ja Voittaja -näyttelyssä menestys olikin melko lähellä. Yhdeksästä junnunartusta vain kolme sai Rainer Vuoriselta laatuarvosanan ERI, Deea sijoittui toiseksi ja juniorivoittaja -titteli meni siis ihan puikkonokan edestä ruotsalaiselle koiralle. Deea sai RallyHaukuilta tsemppipalkinnon oltuaan mätsäreissä BIS8. Gigi voitti Pohjois-Suomen Sheltit ry:n vuoden näyttelypentu -kisan. Samassa sarjassa kisasivat sekä uros- että narttupennut. Gigi palkittiin myös paikallisen koirakerhon Vuoden tulokas 2017 -tittelillä. Nemi ja Deea tienasivat näyttelykäynneillään Shetlanninlammaskoirat ry:n ykkösruusukkeet.


Ykkösruusukkeet

Tämä vuosi aloitettiin Kajaanin näyttelyllä, jonne ilmoitettiin vain juuri junnuiän saavuttanut jämtityttö Jade. Tuomarin makuun tämä täsmälleen ihannekokoinen (56 cm) neiti oli liian kookas, tuloksena EH. Tammikuussa käväistiin myös Raahessa, sieltä arvosana H takapään muodon vuoksi. Nyt odotellaan miten Jaden kroppa kehittyy ja karva vaihtuu, käydään sitten hakemassa uusia arvosteluja kun/jos kurvit on kunnossa. :) 

Shelttiosaston näyttelyvuoden aloitti Vaasa KV:stä Gigi, joka kuului ikänsä puolesta jo nuorten luokkaan. Näyttelyyn oli ilmoitettu hurjat 89 shelttiä, joten tungosta kehän laidalla oli odotettavissa. Koska Gigi oli edellisen kerran käynyt näyttelyissä lähes vuosi sitten, en ollut yhtään varma sen kehäosaamisesta enkä mennyt kehään oikein luottavaisin mielin. Sinänsä tavoitteet eivät korkealla olleetkaan, olin päättänyt tavoitella ns. "harrastus-H:ta", jotta näyttelypuoli olisi hoidettu kuntoon mikäli ura agilityn saralla aloitettaisiin ihan tosissaan ja se lähtisi sujumaan. Tuomari ei sitten löytänytkään Gigistä vikoja vaan totesi kirpun Erinomaiseksi, sijoitti nuorten luokan toiseksi ja antoipa vielä SA:nkin kirsikaksi kakun päälle. Olin aika yllättynyt tuloksesta, mutta mikäpä siinä kun noin hienosti meni. 

Ja sitten vähän kevään suunnitelmista. Nemi venytti juoksuväliään ennätyspitkäksi, mutta kun juoksut lopultakin alkoivat, päästiin pentusuunnitelmissa askel eteenpäin. Urosvalinta oli tehty jo edellisten juoksujen jälkeen ja nyt päästiin vierailemaan ihanan soopelipoika Sasun (FI MVA Dash'ing Optimistic Oliver) luona. Toiveissa on siis soopelinvärisiä shelttivauvoja kesäkuulle jos kaikki menee nappiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti