17.12.2022

Pillit pussiin

Hillan ja Noelin ihanat pennut täyttivät elokuussa vuoden joten syksyn mittaan on kulutettu useaan kertaan eläinlääkäriasemien saranoita ja hoideltu terveystarkastuksia. Hillan ja Noelin pentue on nyt kokonaan tutkittu mukavin tuloksin: 

Kartiosumun Spectrum lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät OK

Kartiosumun Starburst lonkat B/B, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät OK

Kartiosumun Sunspot lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät OK

Kartiosumun Sunquake lonkat A/B, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät Ahyaloidea jäänne (=terve)

Hyvistä terveystuloksista huolimatta kasvatustoimintani vaikuttaa loppuvan ennen kuin se on kunnolla alkanutkaan. Mikäli tilanteen tausta ja terveyden painoarvo jalostusvalinnoissani kiinnostaa, kannattaa käydä lukaisemassa 2.2.2022 julkaistu Terveysasiaa -niminen postaus. Se tarina sai nyt harmikseni jatkoa. 

Pommin pudotti yhdellä nuorimmista pennuista ilmennyt kinnervika. Tämä tarkoittaa sitä, että Hillakin näköjään tuota vikageeniä kantaa ja periyttää edelleen, vaikka on itse terve kuin pukki. Saman tien kun sain ikävästä uutisesta kuulla, luovutin Hertan omistajuuden sijoituskotiinsa, sillä kuten jo aiemmassa tekstissä mainitsin, en ota riskiä edes terveiden yksilöiden jalostuskäytöstä, kun sukurasite on näin ilmeisen vahva. 

Olin vähän ehtinyt haaveilla merle-/trikkipentueesta parin vuoden sisään, mutta kivaa merleurosta Hertalle ei vaan näyttänyt löytyvän mistään. Oikeastaan hyvä niin, eipähän jää harmittamaan nyt mikään toteutumatta jäävä yhdistelmä.  

Tilanne on siis se, että pienetkin haaveet tulevista pentusuunnitelmista pyyhittiin pois. Ehkä kennelnimeni avaruusteema osoittautui enteeksi, avaruus kun alkaa a:lla ja päättyy s:ään - ensimmäisen Avaruus -pentueen nimet alkoivat a:lla ja tuoreimmat nimesin s-pennuiksi. Jatkamme touhujamme harrastusten parissa kuten tähänkin saakka. 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti