30.7.2018

Chip 'n' Dale

Tänään maanantaina koitti eläinlääkärireissun vuoro pentutarkastuksen merkeissä. Ohjelmassa oli  lisäksi sirutus sekä virallinen silmätarkastus. Mukaan lähtivät myös isosiskot Deea ja Gigi, joilta tarkastettiin virallisesti sekä silmät että polvet. Tyttöjen polvet olivat kunnossa, 0/0 molemmilla. Silmätkin olivat molemmilla terveet, Gigillä tosin toisessa silmässä pehmeitä ylimääräisiä ripsiä, jotka eivät eläinlääkärin mukaan todennäköisesti tule koskaan Gigiä häiritsemään. Poikien tarkastuksessa ei löytynyt mitään huomautettavaa, täysin terveitä pikkumiehiä ovat molemmat, ihan mahtavaa! 😊

Tiku ja Taku saivat sirutuksen yhteydessä tietysti myös viralliset nimensä, ja koska työnimetkin ovat olleet nämä sarjakuvaoravat, siirtyivät ne myös mukaan virallisiin nimiin. Kääntyivät vain englanninkieliseen muotoon Chip 'n' Dale. Kieliopillisesti nimet ovat ihan mitä sattuu samoin kuin edellisessäkin pentueessa, siihen ei kannata kielipoliisien takertua. 😉

Kartiosumun Griphus Chip "Tiku"

Griphus on latinaa ja tarkoittaa arvoitusta, palapeliä, mysteeriä tmv. Molemmilla pojilla oli niskassaan kauluksen reunassa palapelin palaa muistuttava uloke, mistä ajatus sitten tähän nimeen lähtikin. Mielenkiinnolla odotellaan mitä tästä mysteeripojasta oikein kasvaa. Tiku tottelee (toivottavasti) jatkossa nimeä Chip. 


Kartiosumun Gemitus Dale "Taku"

Gemitus on myös latinaa ja se merkitsee mm. murinaa, huokailua ja karjumista. Taku on käyttänyt pienestä pitäen ääntään monipuolisesti erilaisissa tilanteissa, joten tämä nimi tuntui oikein sopivalta tälle yllättäviäkin ääniä päästelevälle pojalle. Toivotaan, että pentuiän hauska ääntely ei iän myötä muutu ainakaan tarpeettomaksi haukkumiseksi. :) Takun uusi nimi on tulevaisuudessa Sulo. 

Tämä päivitys on poikkeuksellisesti täysin kuvaton, sillä tuoreet valokuvat ovat vielä kamerassa ja en millään ehtinyt niitä nyt siirtää kännykällä blogiin lisättäväksi. Seuraavalla kerralla taas päivitys kuvien kera. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti