2.10.2018

Kakkosluokan korkkaus

Gigi on pitänyt heinäkuun lopulta saakka tietoisesti kisataukoa. Treeneistä on haettu vauhtia ja estevarmuutta hyvällä menestyksellä. Suunnitelmissa oli korkata kakkosluokka Oulun kisoissa lokakuun puolivälissä, mutta toisin kävi. Huomasin Pyhäjärven kisoissa avoinna olleen jälki-ilmottautumisen ja enempiä miettimättä päätin lähteä kokeilemaan. Ilmottautumisen jälkeen googlettelin kisan tuomareiden (Tomas ja Eija Björklund) aiempia 2-luokan ratapiirustuksia ja huomasin, että nyt tuli pistettyä itsensä vähän liian ison haasteen eteen, kovin mutkikkaita ja haastavia ratoja näytti heillä olleen. 

Lauantaiaamuna olo oli jo viikon kestäneen flunssan ja keuhkoputkentulehduksen vuoksi vielä kovin kurja. Mutta silti lähdettiin kohti kisoja, untuvatakki oli varalta päällä etten enempää vilustu ulkokisoissa. Kisat alkoivat hyppyradalla, nehän eivät ole Gigin suosikkeja koska kontaktiesteet puuttuvat. Radalla oli muutama ansapaikka ja suorien putkien ansiosta vauhtiakin riitti. Niinpä vain Gigi selvitti kaikki hankalatkin kohdat kuin vanha tekijä, ja nollaradalta napattiin heti ensimmäinen LUVA, tuloksella -8,08! Nyt ei tarvitse enää kakkosluokassa hyppyradoille ilmottautua, ellei välttämättä halua. Tämä rata ei ollut mikään helppo, siitä kertonee jotain se, että Gigin tulos oli radalta ainoa kaikissa säkäluokissa, muille siis hylätyt.

Ensimmäinen agilityrata vaikutti ihan mukiinmenevältä. Gigin vauhti oli huikea, se suoritti täydellisesti niin puomit kuin kepitkin, eikä minulle jäänyt muuta tehtävää kuin yrittää pysyä vauhdissa mukana ja toimia kartturina pikkukiiturille. Kolmanneksi viimeisenä radalla oli kuitenkin keinu, johon tultiin suoran putken ja renkaan jälkeen niin kovaa vauhtia, ettei Gigi saanut siihen jarrutettua vaan juoksi suoraan yli. Keinu on ollut aiemmin varma este, joten tähän en osannut vauhtia edes jarruttaa. Lentokeinusta siis 5 virhepistettä, kyllä harmitti kun sen jälkeen radalla oli enää kaksi hyppyä. Tässä nollarata oli kyllä NIIN lähellä.

Toinen agilityrata oli huomattavasti mutkikkaampi. Oli takaakiertoja ja haastavia putkeenmenoja. Keinu oli heti radan alkupuolella, sitä Gigi nyt vähän jännitti edellisen ilmalentonsa jälkeen, mutta suoritti kuitenkin. Radan ainoa virhe tuli kepeillä, Gigi harhautui haastavan avokulman ja A-esteeltä tuovan vauhdin vuoksi aloittamaan kepit toisesta tai kolmannesta välistä, mutta kun aloitus otettiin uusiksi, niin nekin menivät taas vauhdilla ja varmasti loppuun saakka. Tältä radalta reilu sekunti yliaikaa (keinulle hiipiminen ja keppitöppäily) ja se harmittava vitonen siis tuosta kepeiltä. Mikäli kepit olisivat sujuneet kuten aiemmilla radoilla, tästäkin olisi jäänyt nolla käteen. Ensimmäisiksi kakkosluokan kisoiksi Gigi suoritti kyllä ihan mahtavat radat. Tästä on enemmän kuin hyvä jatkaa. :) 


Gigi valmiina kotimatkalle persoonallisten pokaalien
 ja kolmen palkintokassin kanssa


Deea puolestaan sai sunnuntaina oman rallytokon ratakurssinsa päätökseen. Neljä kertaa siis teimme alokasluokan radan, joka arvosteltiin. Näiden ratojen tulokset 100, 96, 100 ja 99 pistettä. Melko kiva pohja lähteä kokeilemaan kisaamista tässäkin lajissa, mutta oma kipinä nyt vain puuttuu. Odotellaan sen löytymistä tässä samalla kun Deeankin kanssa sukelletaan agilitymaailmaan. Nyt odotellaan kuumeisesti  Deealle möllikurssipaikkaa ja Chipille paikkaa agilityyn valmistavalla kurssilla, molemmat kurssit alkavat pyöriä jo parin viikon päästä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti