14.10.2018

Superviikonloppu

Alkuun heti varoituksen sananen. Jos agility ei kiinnosta, niin tässä postauksessa ei ole mitään luettavaa. ;) Tässä tulee nimittäin onnellisen ohjaajan kertomus kuluneesta kisaviikonlopusta.

OKK järjesti kaksipäiväiset kisat, joihin olin Gigin ilmoittanut lauantaiksi molemmille agilityradoille sekä sunnuntaiksi pelkälle agilityradalle. Toinen sunnuntain rata olisi ollut hyppyrata, mutta päätin jättää sen väliin, koska kaksi viikkoa sitten saimme jo hyppyradalta LUVAn. Ensimmäisellä radalla tuli harmillinen töppäys jo kolmannella esteellä, kun Gigi ei lukittunutkaan hypyn takaakiertoon, vaan vaihtoi suuntaa huomatessaan minun ennakoivan liikkeellelähtöä radalla eteenpäin. Siinä samalla tuhrautui myös hieman ylimääräistä aikaa. Loppurata vedettiin sitten puhtaasti maaliin saakka. Lopputuloksena vitonen ja yliaikaa 3,81 sekuntia. Vauhtiin vaikutti varmasti myös Gigille täysin tuntematon halli sekä harvinaisen pitkä, 208 metrinen rata. 

Lauantain aloitusrata, jolla sai juosta!


Toinen rata sujui sitten moitteettomasti alusta loppuun ja niinhän sieltä pamahti nollarata tuloksella -5,92. Tuo pikkulikka on niin ihanan kuuliainen ohjattava, ettei sen kanssa tarvitse juurikaan pelätä ansaesteille karkaamista. Tykkään paljon enemmän Gigin rauhallisesta ja tarkasta menosta kuin siitä että se kaahailisi holtittomasti rataa eteenpäin kuuntelematta ohjausta. Nopeita koiria radoilla näkee, mutta harmittavan usein ne niitä hylättyjä turhasta omatoimisesta radan suorittamisesta saavatkin. 

Lauantain toinen agilityrata


Ensimmäisellä radalla Gigi oli ainoa tuloksen tehnyt koira, joten sijoituimme 1. sijalle. Toisella radalla tuli toinenkin nollatulos, mutta hitaammalla ajalla, joten ykköspallille vei tiemme tälläkin kertaa. Tästä siis Gigille kakkosluokan toinen LUVA, kun kisapäiviä luokassa oli takana vasta kaksi. Supertyytyväinen olen päivän saldoon.

Sunnuntain kisaan ei ollut minkäänlaisia paineita eikä enää oikein intoakaan. Tuntui vähän turhalta lähteä ajelemaan yhden radan takia kisapaikalle, mutta mentävähän se oli kun rata oli maksettukin. Tuomari Jessi Landen oli suunnitellut oikein hauskan, vaikkakin haastavan radan. Tiukka avokulma kepeille koitui monen koirakon kohtaloksi ja hetken näytti siltä ettei Gigikään hoksaa mihin suuntaan keppiriviä pitää lähteä suorittamaan. Pelastin tilanteen täpärästi ohjaamalla kakkosväliä kohti ja sitten taas mentiin. Täydellinen ratasuoritushan siitä sitten kehkeytyi, nollarata ja tulos -5,99. Tällä tuloksella mentiin luokkavoittoon ja sillä irtosi menolippu kolmosluokkaan eli OIVA!!! Ennakkokäsitykseni oli, että kakkosissa kisataan ehkä vuoden päivät, jotta LUVAt saadaan kasaan. Ihan uskomatonta, kuudella startilla meidän kakkosluokka on nyt paketissa. Ohjaaja on ollut loppupäivän ihan onnesta sekaisin ja Gigi on saanut pusuja varmasti jokaisen juoksemansa ratametrin verran. 

Sunnuntain kisan ratapiirros


Viikonloppu nollattiin pitkällä metsälenkillä koko shelttilauman kanssa, sieltä sain napattua ihanan yhteiskuvan Deeasta ja Chipistä, tuosta parivaljakosta, jota ei voi ikinä erottaa toisistaan. Agilitytouhuja on luvassa tällekin kaksikolle. Deea sai paikan agilityn möllikurssille ja Chip pääsee ensi viikolla aloittamaan agilityyn valmistavan kurssinsa, toivotaan että saan koulutettua pikkumiehestä tulevaisuuteen vähintäänkin siskonsa veroisen agilitykaverin. :)  


Parhaat kaverukset <3

Mättäältä löytyneet siskokset <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti