3.3.2021

Tuoreimmat tulokkaat

Viimeinkin ehdin jokusen sanan kirjoittamaan kuluneiden päivien tapahtumista. Päivätyöstä ei ole ollut pentuvapaata ja arjen rutiinitkin täytyy hoitaa. Olin kuiskutellut Deealle etukäteen, että viikonloppu olisi hyvää aikaa synnyttämiselle, tai jos maaliskuun puolelle menee niin ei sitten mielellään juuri maanantai-iltana kun Noelilla on treenit. Ultrassa oli jo nähty kolmen sydämen sykkeet joten tiedettiin mitä odottaa. Deean tiineysajan painonnousu tosin hieman mietitytti, josko pennut ovat kasvaneet poikkeuksellisen suuriksi. 

Maanantaiaamuna homma lähtikin sitten käyntiin, mutta melko verkkaisesti. Lämmöt putosivat aamupäivällä ja tositoimet käynnistyivät vähän ennen neljää. Deea sai puoli viiden aikaan nuoltua rikki ensimmäisen pennun sikiöpussin, mutta pentua ei sitten kuulunutkaan. Ei sillä ollut edes yritystä saada pentua ulos. Tunsin pennun kanavassa ja hetken päästä se olikin taas kauempana. Kunnon ponnistukset alkoivat lopultakin ja klo 19.10 ulos tupsahti ensimmäinen pentu, trikkityttö. Pentu oli kookkaampi kuin yksikään viime kerran pennuista, joten sillä oli varmasti osasyynsä synnytyksen hitaaseen etenemiseen. 

Parikymmentä minuuttia myöhemmin huomattiin Deean pyöräyttäneen ulos seuraavan pennun täysin eleettömästi. Tämä tulokas paljastui merletytöksi, joka oli vieläkin kookkaampi kuin ensimmäisenä syntynyt siskonsa. Deean painonnousu alkoi saada selityksen. Kolmatta ja viimeistä pentua odoteltiin vielä reilun tunnin ajan, kunnes toinenkin trikkityttö pullahti maailmaan. Siinä sitten hämmästeltiin tyttötrion omatoimista syömistä ja Deean tehokasta hoitamista. 

Aloin suunnittelemaan pentulaatikon siivousta ja Deean pesua, kunnes Deea ponnisti muutaman kerran ja hännän alle ilmestyi vielä yksi pentu. Hetken päästä totesimme tämänkin olevan trikkityttö. Tämä yllätyshän sen Deean painon olikin nostanut. Siinä tohinassa jäi sitten ne Noelin treenitkin väliin, mutta ehkä me yksi kerta vielä saadaan paikattua omatoimisella treenillä. 

Seuraavaan aamuun mennessä koko nelikko oli nostanut painoaan ja kasvattaja saattoi aloittaa työpäivän rauhallisin mielin. Nyt pennut ovat jo kahden vuorokauden ikäisiä ja kaikki on sujunut ongelmitta. Valokuvaus iltaisin keltasävyisessä keinovalossa on haastavaa, mutta muutamia kuvia olen pentulaatikon asukkaista käynyt nappaamassa. 

Ajattelin kutsua pentuja vain tylsästi aakkosilla A, B, C ja D syntymäjärjestyksen mukaan, mutta tulinkin toisiin ajatuksiin. Ensimmäinen trikkityttö saa olla Alfa, koska kreikkalaisissa numeroissa alfan lukuarvo on yksi. Toisena syntynyt merleneiti on sitten Beta, sillä sen lukuarvo on kaksi. Kolmas pentu, kokokauluksella varustettu trikkityttö onkin sitten poikkeuksellisesti Omega, sillä sen oletettiin olevan porukan viimeinen. Yllätyksenä syntynyt bonustyttö on sitten Delta, minkä lukuarvo tarkoittaa neljää. Ja koska tämä porukka on meidän ensimmäinen täysin tytöistä koostuva pentue, työnimi pentueella olkoon Prinsessat. 😊

Synnyttäjä lepäilee

Alfa (trikki) ja Beta (merle). Hauskasti Alfan niskakuvio on
samanlainen kuin Deean edellisen pentueen Paavolla.

Koko tyttöjengi, tässä kasan päällimmäisenä
porukan mustin Delta, bonuspentu.

Alfa ylempänä, Omega alla

Omega päällä ja Beta alla tyynynä siskolleen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti