14.4.2021

Tyttöjen viralliset nimet

Tytöt siis saivat eläinlääkärikäynnillä sirut ja siten olivat valmiita rekisteröitäviksi. Vähän tietojen tallennus oli eläinlääkäriasemalla tökkinyt ja sirunumeroiden perään piti vielä kysellä seuraavana päivänä. Hetki myöhemmin kaikki oli kunnossa ja pentue ilmestyi KoiraNet -jalostustietojärjestelmään nimien kera. Tässäpä vähän niiden taustaa. 

Vaikka työnimenä oli prinsessat, ei pennuista mitään "cinderelloja" ollut tarkoituskaan tehdä. Prinsessasta nappasin vain p-kirjaimen jolla päätin nimien alkavan ja sanasto näillekin nimille tulee avaruudesta, kuten Kartiosumukin. Ja pitäähän Deeallakin yksi avaruusteemainen pentue olla, kun itsekin sellaisesta on. 😉 Enkä sitten malttanut jättää noita itselle tutuksi tulleita kutsumanimiäkään pois virallisista nimistä, kun ne eivät kovin paljoa tuoneet nimeen lisää pituutta. Onneksi jokainen uusi omistaja saa sitten nimetä pentunsa kuten haluaa. 😊

❤️ Alfa, trikkityttö: Kartiosumun Parhelion Alfa
❤️ Beta, merletyttö: Kartiosumun Prominence Beta
❤️ Omega, trikkityttö: Kartiosumun Protostar Omega
❤️ Delta, trikkityttö: Kartiosumun Proxigee Delta

Tässä vielä avaruuteen liittyvien termien selitykset englanniksi, en lähde niitä tässä kääntämään ettei tule asiavirheitä niiltä osin.

Parhelion: A bright spot in the sky appearing on either side of the sun, formed by refraction of sunlight through ice crystals high in the atmosphere.
Prominence: A stream of incandescent gas projecting above the sun's chromosphere.
Protostar: A contracting mass of gas which represents an early stage in the formation of a star, before nucleosynthesis has begun.
Proxigee: An unusually close perigee resulting from evection. 

Nimet määräytyivät pennuille puhtaasti aakkos- sekä syntymäjärjestyksen mukaan. Tähän kuivaan päivitykseen ei ole edes kuvia liitettäväksi, mutta täytyypä taas loppuviikosta aktivoitua kameran kanssa. 😄 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti