14.2.2022

Jalostusuroksista

Urosten jalostuskäytöstä pari sanaa ja tiedoksi kyselijöille, jos joku sattuu tänne blogiin eksymään. Minulla on tällä hetkellä kaksi aikuista urosta, joista kumpikaan ei ole tarjolla jalostukseen. Ne eivät ole myöskään esillä jalostusuroslistoilla tai shelttien urosgalleriassa. 

Noelilla on kaksi viime vuonna syntynyttä pentuetta, yhteensä kahdeksan pentua. Näitä sen jälkeläisiä ei ole tietenkään vielä ehditty tarkemmin tutkimaan, pentutarkastusta lukuunottamatta. Koska Noelin silmissä on diagnoosina PHTVL/PHPV (aste 2), haluan nähdä periyttääkö se sitä kuinka vahvasti. Samoin haluan saada selville pentujen luustoterveyden ennen kuin päätän sen jalostuskäytöstä jatkossa. 

Narttujeni ensimmäisen pentueen tulee olla terveystutkittu ennen jatkosuunnitelmien tekemistä, joten miksi en malttaisi odottaa urostenkin kohdalla. Ei ole kenenkään etu, että nuorella uroksella teetetään useita pentueita ennen kuin saadaan tietoa sen jälkeläisten terveydestä. Terveitä pentuja toivovat tietysti niin kasvattajat kuin pennunostajatkin. 

Olen vähitellen tehnyt blogisivujen siivousta poistamalla muutamia välilehtiä eivätkä kaikki omistamani koirat löydy näiltä sivuilta. Jokainen on minulle äärettömän rakas, olipa mainintaa blogissa tai ei. ❤️ Lähivuosina laitankin luultavasti blogiin muistiin vain satunnaisia harrastuskuulumisia, kun pentujakaan ei nyt ole suunnitelmissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti