9.6.2018

Hyppy tuntemattomaan

Nemin vatsa voi pienestä koostaan huolimatta pulleasti ja pennut myllertävät massussa iloisesti niin kovaa, että niiden liikkeet näkyvät myös ulospäin. Lämmönmittaus on jo aloitettu jotta voitaisiin ennakoida tulevaa synnytyksen ajankohtaa. Eiköhän alkuviikosta jo jotain tapahdu. :) Loppu tästä blogitekstistä onkin seikkaperäistä selostusta agilityhommista, joten tässä oli kaikki tiineyskuvioista tällä erää. 

Gigin kanssa otettiin tiistaina yhdessä suuri hyppy eteenpäin agilityn saralla osallistumalla virallisiin agilitykisoihin. Meille molemmille kisat olivat ensimmäiset, joten jännitystä riitti. Gigi on hieman "tuulella käyvä" harrastuskaveri, varsinkin nyt juoksujen jälkeen se on käyttäytynyt radalla varsin kummallisesti. Kisat olivat meille tuntemattomalla ulkokentällä, joten jännitin Gigin suhtautumista vieraaseen ympäristöön, outoihin esteisiin, yleisöön, tuuliseen säähän, siis oikeastaan ihan kaikkeen. Tutussa ja turvallisessa treenihallissa olisi ollut mukava aloittaa kisaura, mutta sellaista mahdollisuutta ei nyt ollut tarjolla. 

Olin ilmoittautunut sekä agility- että hyppyradalle. Agilityrata oli ensimmäisenä ja koska pikkuminejä ei ollut ilmoittautunut kisoihin lainkaan, minit aloittivat. Gigi sattui olemaan lähtövuorossa toisena, joten edellisistä suorituksista en voinut ottaa mallia lainkaan. Omalta osaltani jännitin ehkä eniten radan muistamista, mutta kuten minulle oli ennakkoon kerrottu, oli tuokin ykkösluokan rata estejärjestykseltään melko looginen. Pari kinkkistä kohtaa siellä kuitenkin oli. Heti neljännellä esteellä (hyppy) Gigi oli ajautumassa ohi, joten siitä viisi virhepistettä. Kentän reunalla päivystävät ratahenkilöt kiinnostivat Kiikistä siinä määrin, että heitä piti kesken radan käydä moikkaamassa. Muu osuus radasta sujui mallikkaasti, kunnes A:n jälkeen käännyttiin tiukassa kulmassa kepeille. Kepit olivat kentällä aivan yleisön puoleisessa reunassa. Oma virheeni oli tehdä puolenvaihto tuohon väliin, koska ajattelin Gigin häiriintyvän yleisöstä vähemmän mikäli olisin keppien ja yleisön välissä. Aloitus meni pariin kertaan väärältä puolen ja hylsyhän siitä sitten tuli. Ilman tuota keppisähläystä oltaisiin saatu hieno tulos, mutta ensikokemuksena hyvä näinkin. 


Vauhdilla putkeen

Hyppyradan aloitushyppy


Hyppyradalla nuo arveluttavat kepit olivat edelleen samassa paikassa, mutta niille lähestyminen oli vähintäänkin yhtä hankalasta kulmasta. Gigi meni jälleen väärältä puolelta, mutta sain korjattua lähdön oikeaksi heti uusintayrityksellä. Yksi hyppy meni jälleen ohi ja Gigi pysähtyi riman taakse. Rimat olivat muuten minien maksimikorkeudella, 30 sentissä. Jännitti, onnistuuko hyppy täysin ilman vauhtia korkean riman takaa. No onnistui, mutta siitä alkoi kentän hajujen tutkiminen. Kovalla työllä sain houkuteltua kakaran jatkamaan matkaa, mutta aikaahan tuossa tuhlaantui hurjasti. Tämän hyppyradan tulos siis virhepisteet 10 ja yliaikaa n. 12 sekuntia. Sijoitus luokassa 3., joten päästiin noutamaan ensimmäisistä kisoista pokaali muistoksi. Hieman jäi kaivelemaan se, että toiseksi sijoittuneella oli virhepisteitä 15, joten ilman tuota maan haistelua ja normaalivauhdilla edettyään Gigi olisi ollut toinen. Sen verran herkkä neiti on kyseessä, ettei sitä voi kovasti kentällä käskyttää jos haluaa että se vielä tekee loppuradalla yhteistyötä. 


Onnistunut keppisuoritus menossa

Tulos ja sijoitus (3.) pokaalin kera tienattu


Kaikin puolin siis ensimmäisistä kisoista jäi hyvä fiilis. Se oli ainoana tavoitteenakin. Kouluttaja muistuttikin meitä ennen kisaa, että pääasia on iloinen meno, ihan sama vaikka mentäisiin esteistä ohikin. Tästä on hyvä jatkaa kun oma alkujännitys on voitettu. :) 

Torstain viikkotreeneihin lähtiessäni sain helpottavan ahaa-elämyksen. Ihmettelin Gigin turvonneita nisiä ja silloin välähti. Ipana on viikon verran jo tehnyt öisin pesää petiinsä hurjasti rapsutellen. Sillähän oli juoksut samaan aikaan kuin Nemillä, joten valeraskaanahan tuo pirpana on ja se luulee kohta synnyttävänsä! Siksi sen mielentila on ollut outo ja agilityssa on vauhti ollut hukassa. Jännä nähdä miten se reagoi kun Nemin pennut syntyvät, ottaako itselleen lelupennun vain unohtuuko koko höpötys vain vähitellen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti