16.6.2019

Shelttivauvoja!

Kirjoittelin heti synnytyksen jälkeen pitkän blogitekstin tapahtumien kulusta kännykällä naputellen samalla kun huokailin pentulaatikon äärellä. Sitten tein varomattoman hipaisun ruudulle ja puf - kaikki katosi. En myöhään illalla jaksanut enää vääntäytyä koneelle kirjoittamaan juttua uusiksi, joten vasta nyt tilannepäivitys pentukuulumisiin. Kännykällä teen tämänkin, joten tekstin muotoilut voi olla mitä sattuu. 

Deean lauantai alkoi hyvin tavallisissa merkeissä, aamulämmöt olivat normaalit ja ruoka maistui. Ulkona se tosin pyrki ryömimään terassin alle, mitä se ei ole tänä kesänä vielä tehnytkään. Juuri ennen ostoksille lähtöä mittasin lämmön uudestaan ja se olikin laskenut muutaman pykälän. Ohjeistin kotiin jäävää poikaani pitämään Deeaa silmällä, ihan kaiken varalta. Kotiin tultuani tilanne oli edelleen rauhallinen ja lämmötkin jälleen aamun lukemissa. Sitten alkoi tapahtua, huomasin Deean tärisevän ja lähdinkin sen kanssa oleskelemaan vierashuoneeseen, jossa pentulaatikko odotteli tulevia asukkaitaan. Deea meni heti laatikkoon ja alkoi uutterasti tehdä sinne pesää. Läähätys muuttui tauottomaksi ja tärinä lisääntyi. 

Tuntia myöhemmin ensimmäinen pentu teki tuloaan ja hieman ennen iltaseitsemää Deea synnytti ensimmäisen toisen polven Kartiosumulaisen, 198 gramman painoisen trikkitytön. Deea hoiteli pennun varmoin ottein eikä ihmetellyt tulokasta lainkaan. Tyttöä ehdittiin ihastella melkein tunnin ajan kunnes siskonsa kanssa grammalleen saman painoinen trikkipoika syntyi. Alle 15 minuutin päästä maailmassa oli jo kolmaskin pentu, trikkipoika sekin. Painoa tällä kaverilla oli 210 grammaa. Tässä vaiheessa vähän arvelin miten käy sen neljännen pennun, onko sitä lainkaan vai miten hyvin ultran tulos pitää paikkansa. Pian Deea alkoikin ponnistaa neljättä pentua ulos. Puolen tunnin päästä edellisen syntymästä sain käsiini 192 grammaisen merletytön ja siihen päättyi Deean urakka. Äärimmäisen tasakokoinen pentue, sukupuolet ja väritkin olivat kivasti jakautuneet, vaikkei merlepoikia nyt saatukaan. Koko porukka voi hyvin, maitoa riittää ja pennut ovat tyytyväisiä. Jokainen pennuista on myös nostanut painoaan ensimmäisen elinvuorokautensa aikana. 

Chip vietti eilen 1-vuotissynttäreitään ja sai siis lahjakseen neljä pikkusisarusta, ukkelin juhlat tosin jäivät vähemmälle huomiolle tämän iloisen perhetapahtuman johdosta. Kivasti kaksi peräkkäistä pentuetta tuli nyt samalle syntymäpäivälle. Kuvia tulee jossain vaiheessa, nyt keskitymme nauttimaan pennuista. 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti